In het oosten van China is het klimaat warmer. Hierdoor houdt men van snel en licht eten. Door de ligging van de Yangtze rivier is er, naast vlees en gevogelte, een groot assortiment aan vis en schaaldieren.
190 Jielan dasuan Ji 芥兰⼤蒜鸡(辣) €17.00 Kipfilet met broccoli in knoflook saus
191 Gongbao Donggu Sanyang Rou €17,50 Mix van Kip-, varkens-, en rundvlees met Chinese champignons in licht pikante saus
192 Yumi zhi xiang 鱼米之乡 €19,60 Varkenshaas en Kipfilet, Gamba’s met Shiitake
De noordelijke kookstijl, ook wel het Beijing keuken genoemd, genoemd naar de keizerlijke stad Beijing. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van knoflook, uien, sojasaus en rijstwijn. Een van de hoogtepunten vormt de bekende ’Peking eend‘. Deze klassieker is inmiddels wereldberoemd.
160 SaamSinAp 宫保鸭 €18,50 Geroosterde Peking eend met Gongbao saus
161 BaBaoYa 八保鸭 €18,50 ¼ eend op een bed van diverse soorten vlees, garnalen en groenten
162 JiangBaoNiu 酱爆牛 €18,50 Ossenhaas in pikante Hoising saus
163 YuXiangYaoguoRousi 鱼香腰果肉丝 €18,50 Varkensfilet met cashewnoten in licht pikante saus
164 TaoyuanSanWei 桃园三味 €20,10 Combinatie van varkenshaas, kipfilet, garnalen en groenten